— Це Кабмін, а не Задорожна ухвалив постанову про припинення госпіталізації пацієнтів у закладах відновного лікування і реабілітації, — пояснила учасникам акції директор обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна. —

Госпіталь є саме таким закладом. Постанова уряду стосується тих регіонів, що входять, зокрема, до помаранчевої зони. Наша область нині в такій ситуації.

Чиновниці нагадали, що ті, хто пройшов війну на Донбасі, потребують лікування, але в госпіталь їх не приймають. Після тривалої дискусії з присутніми на акції пані Задорожна пообіцяла УБД часткове відновлення госпіталізації захисників країни.

Головний лікар Валерій Бабійчук пояснив, що «ніхто не збирається перепрофільовувати госпіталь». «Але готуватися до гіршого варіанта потрібно», — зазначив він.

Нині в закладі є 220 ліжок, 80 з них треба буде перепрофілювати для лікування пацієнтів з діагнозом COVID-19.

— У нас повністю перепрофільовано для госпіталізації «ковідних» хворих чотири медичні заклади, всі вони — в обласному центрі, — говорить Ольга Задорожна. — Інфекційна лікарня, перша міська клінічна лікарня, міська клінічна лікарня № 3, Вінницька центральна клінічна районна лікарня, ще 18 змінили профіль частково. Попередили всіх головних лікарів про необхідність провести резервацію, переглянути всі можливості, підготувати команду, створити запас медикаментів.

Якщо ситуація складеться таким чином, що використаємо увесь наявний нині ліжковий фонд, тоді звернемося до госпіталю, адже це теж лікувальний заклад, який має надавати допомогу пацієнтам.