На сайті прокуратури повідомляється, що 4—5 листопада Хашима Тачі та ще кількох косовських політиків перевели в слідчий ізолятор.

У четвер, після того як Хашим Тачі отримав від Спеціального суду щодо воєнних злочинів підтвердження в обвинуваченнях, висунутих йому в червні цього року, він оголосив про відставку з посади президента. Ще влітку Тачі пообіцяв залишити свою посаду, якщо пред’явлені йому обвинувачення буде підтверджено. В заяві про відставку він зазначив, що за жодних умов не з’явився би до суду як президент Республіки Косово. Тому повідомляє про відставку, щоб захистити «честь інституту президента, цілісність Республіки Косово й громадян країни». Тачі додав, що пишається тим, що був у лавах визвольної армії Косово й боровся за волю його народу, не скоюючи військових злочинів. «Жодне рішення не може змінити історичну істину, що Косово було жертвою, а Сербія — агресором. Отже, ця ситуація є новою можливістю для Косово довести це й обернути її на перевагу для сьогодення і майбутнього країни. Я кажу народу: «До побачення», а не «Прощай», — передають слова Хашима Тачі косовські й албанські ЗМІ.

До нових виборів обов’язки президента згідно з Основним Законом Косово виконуватиме голова парламенту Вьоса Османі.

Сам Тачі добровільно з’явився в розташування місії Європейського Союзу із встановлення верховенства права в Косово в Косовому Полу.

Разом із Тачі перед судом у Гаазі постануть ще кілька косовських політиків, які в роки громадянської війни були в лавах Армії визволення Косово (АВК).

За день до цього Спеціальний суд щодо воєнних злочинів підтвердив обвинувачення стосовно глави Демократичної партії Косово Кадрі Веселі, який в АВК керував розвідувальною службою, і екс-голови парламенту Якупа Красничі. При арешті останнього в його будинку під час обшуку було виявлено й вилучено документи, які можуть стосуватися діяльності обвинувачуваних в АВК.