Про це на прес-конференції в Афінах, трансляцію якої вело державне телебачення ERT-1, повідомив прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс.

«Ми вирішили, що з 06.00 за місцевим часом у суботу, 7 листопада, по всій країні вводиться карантинний режим для припинення поширення коронавірусу», — попередив глава уряду.

Громадяни зможуть залишати свої домівки в інтервалі з 5-ї години ранку до 9-ї ввечері лише з кількох поважних причин: стан здоров’я (похід до лікарні), надання допомоги самотнім родичам, купівля продуктів першої необхідності, отримання грошей у банках. Також дозволяється дітям відвідувати розведених батьків, робити пробіжки й вигулювати собак. Але перед цим обов’язково слід відправити смс на номер 13033 і одержати дозвіл. Тим, хто йде на роботу, треба мати спеціальний документ від роботодавця і пред’являти його поліції.

Прем’єр повідомив, що заходи загального карантинного характеру діятимуть до 30 листопада. Але за необхідності терміни може бути подовжено.

Як інформує газета «Катімеріні», в країні в четвер була зареєстрована нова рекордна кількість заражених COVID-19 — 2 917 осіб, при цьому померли 29 пацієнтів. Нині в реанімаційних відділеннях лікарі продовжують боротися за життя 187 людей, які підключені до апаратів ШВЛ.