Про це заявив Голова Верховної Ради України в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі 1+1, коментуючи конституційну кризу в країні. За його словами, до роботи антикорупційних органів теж є багато претензій, але Україна свідомо обрала шлях боротьби із корупцією і має його пройти до кінця.

Голова парламенту зазначив, що Конституційний Суд прийняв своє рішення настільки швидко, що до нього не були готові ані суспільство, ані антикорупційна структура, ані Верховна Рада України. «Рішення було ухвалено із порушенням як строків розгляду справи, так і регламенту інституції, адже інформація про засідання з’явилася не за три доби, як того вимагає регламент, а за 12 годин», — зауважив він.

Водночас Дмитро Разумков підкреслив, що у такій ситуації парламент продемонстрував абсолютну єдність. «Я вдячний колегам за підтримку тієї позиції, що парламент має швидко діяти, та одного із тих законопроектів, які були внесені до Верховної Ради України», — сказав він.

Голова Верховної Ради наголосив, що парламент зміг чітко продемонструвати свою державницьку позицію задля збереження системи, щоб уникнути серйозних ударів по національній безпеці України і не зруйнувати європейський напрямок, яким ми рухаємося як держава.

Відповідаючи на запитання щодо строків розгляду законопроекту, покликаного тимчасово усунути проблему, що виникла, Голова Верховної Ради наголосив, що закони, а особливо непрості, швидко в Раді не ухвалюються.

За словами Дмитра Разумкова, внесені законопроекти є достатньо дискусійними, і парламент витратить на них деякий час. «Ініціатива спрямована на те, щоб швидко відновити цей процес, а далі вже вивчати проблему і вирішувати її», — зазначив глава парламенту і уточнив, що вона не могла бути розглянута у порушення Регламенту, аби уникнути подальшого руйнування Конституційним Судом.

Насамкінець Голова Верховної Ради підкреслив, що людина, яка працює на користь держави, приймаючи відповідальні рішення, має виходити з інтересів держави.

«Є речі, котрі робиш, розуміючи наслідки твоїх дій. Це може не бути закріплено в законодавстві, в Регламенті, але це є те, чим ти користуєшся як громадянин держави. Судді КСУ мали врахувати, чим їхнє рішення може обернутися для України», — резюмував Дмитро Разумков.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.