При цьому більшість затримань припадає на столицю, решта сталися у Вітебську, Гомелі, Бобруйську, Могильові.

У списках затриманих, які розповсюджують правозахисники, зокрема, білоруська модель, переможниця конкурсу «Міс Білорусь-2008» Ольга Хиженкова, срібний призер Олімпійських ігор, легкоатлет Андрій Кравченко та кікбоксер Іван Ганін.

Загальна кількість затриманих від початку протестів у серпні, за інформацією газети «Наша Ніва», перевищила 17 320 осіб. За даними видання, йдеться про «наймасштабніші політичні репресії в Європі за останні 40 років».

Нагадаємо, у Білорусі з 9 серпня, коли відбулися президентські вибори, тривають масові протести. Згідно з офіційними результатами виборів, переможцем оголошений Олександр Лукашенко, який перебуває на посаді президента країни з 1994 року. Опозиція не визнала оголошених владою підсумків виборів, вважає їх сфальсифікованими. Під час протестів білоруські силовики жорстко поводяться з демонстрантами, затримуючи щотижня сотні людей.

Масові затримання мирних протестувальників у Білорусі цієї неділі викликали засудження Євросоюзу. З відповідною заявою виступив речник ЄС із питань зовнішньої політики Петер Стано, пише «Європейська правда». «Євросоюз засуджує це останнє грубе порушення основних прав людини і репресії, що тривають. ЄС продовжить підтримувати законні заклики білоруського народу до демократичних змін», — йдеться у заяві П. Стано, оприлюдненій у Твіттері.

До слова, 5 листопада Брюссель офіційно запровадив персональні санкції проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка і ще 14 білорусів. ЄС пояснив, що ухвалив це рішення з огляду на серйозність ситуації у Білорусі, триваючі репресії проти цивільного населення та опозиційних активістів.