У Салоніках у п'ятницю, за день до початку дії комендантської години, молодь зібралася на головній площі міста, щоб висловити своє невдоволення проти карантину й носіння масок на вулицях, а також високих штрафів за порушення цих вимог. Вони скандували, що більше не хочуть підкорятися необдуманим розпорядженням влади, які не дозволяють їм радіти життю і проводити свій вільний час у кафе чи барах. У район протесту було спрямовано поліцейські наряди. Протестувальники закидали їх яйцями, помідорами, балончиками з фарбою і порожніми пляшками.

Для розгону протестувальників правоохоронцям довелося застосовувати кийки й сльозогінний газ. Найактивніших було заарештовано, а десяткам молодих людей виписали штраф за порушення розпорядження про заборону проведення масових заходів.

ЗМІ зазначають, що в п'ятницю, перед введенням комендантської години з 6.00 ранку суботи, мешканці столиці масово залишали місто, щоб провести вихідні дні в місцях, де можна було поніжитися на листопадовому сонці, посидіти в ресторанах і кафе. За даними дорожньої поліції, в останній день тижня з Афін виїхала рекордна кількість автомобілів - 73 637. І це тільки ті, які проїхали через пункти оплати за проїзд автомагістралями Афіни -- Коринф і Афіни -- Ламія,_з них понад 39 тисяч прямували на південь убік Коринфа й Пелопоннесу, а решта – в напрямку Ламії. Не рахуючи тих машин, які залишали Афіни другорядними шляхами, проїзд якими у Греції безплатний. За спостереженням поліції, їх було навіть більше.

Ось чому в суботу Афіни мали вигляд незвично спорожнілого мегаполіса. Лише поліцейські автомобілі пересувалися вулицями. Як повідомило міністерство цивільного захисту населення, для контролю над дотриманням заходів тільки в Аттиці, куди входять Афіни, залучено понад п'ять тисяч поліціянтів. Їм на допомогу було надано два вертольоти й кілька дронів, котрі з висоти стежили за тим, щоб греки не влаштовували звичні пікніки на балконах, у парках чи на березі моря.