З 11-ї вечора до 5-ї ранку заборонено залишати домівку без поважних причин. Магазини мають припиняти роботу о 21.00, вечірньої і нічної пори працюватимуть чергові аптеки, фірми, які займаються доставкою їжі додому, і автозаправні станції. Усі навчальні заклади переводяться на дистанційне навчання, а де це неможливо -- заняття скасовуються на місяць. Проведення будь-яких масових заходів у закритих приміщеннях заборонено, не працюватимуть криті ринки, виставки і ярмарки.

Керівникам підприємств і організацій рекомендовано перевести, де це можливо, якнайбільшу кількість співробітників на віддалений режим роботи. Обов'язковою вимогою є носіння захисних масок не тільки в закритих приміщеннях, а й на вулиці.

Запровадження таких заходів уряд Румунії пояснив тим, що за останню добу в 20-мільйонній країні було зареєстровано понад 10 тисяч тих, хто заразився коронавірусом, у лікарнях нині перебуває майже 12 тисяч пацієнтів, з яких більше тисячі -- в тяжкому стані. Це вдвічі більше, ніж місяць тому. Влада сподівається, що такі суворі заходи дозволять знизити поширення коронавірусу в країні до 6 грудня, коли в Румунії мають відбутися парламентські вибори. Тому до цієї дати плановано скасувати частину обмежень, але, якщо становище не покращиться, то їх буде подовжено до кінця грудня.