У дворі одного з готелів Афін група молоді влаштувала гучну вечірку, яка тривала далеко за північ. Голосна музика, крики й сміх не давали заснути мешканцям розташованих поруч будинків. Не витримавши цього нічного знущання, вони викликали поліцію. Правоохоронці заарештували 24-річну дівчину, яка організувала гулянку, всупереч усім заборонам, а також оштрафували 30 учасників вечірки.

Серед них були й три футболісти столичного клубу «Олімпіакос» — уже напідпитку. Вони, сміючись в обличчя поліцейським, легко позбавилися 300 євро й заявили, що продовжуватимуть «відпочивати» у тому самому дусі.

Поліція звернулася до керівництва «Олімпіакосу» з проханням знайти управу на порушників закону. В команді не тільки засудили вчинок Робена Семендо, Лазаря Рангеловича та Бруно Феліпе, назвавши його «неприйнятним» (бо порушники проігнорували й заборону влади, і внутрішнє розпорядження клубу), а й оштрафували їх за найвищою шкалою покарань, встановленою в «Олімпіакосі». Керівники клубу через ЗМІ повідомили, що всі штрафи надійдуть не до клубної каси, а будуть подаровані Національній системі охорони здоров’я для боротьби з коронавірусом.

Цей випадок змусив владу країни замислитися: «А не чи підвищити суму штрафів за порушення суворого карантину до 30 тисяч євро?» Адже грошове покарання не зупиняє й інших людей.

Так, у неділю, коли вже діяла заборона на вихід з дому без поважних причин, група з 14 осіб за попередньою домовленістю вийшла на головну площу столиці Сінтагма для проведення протесту проти строгих заходів. Поліція вимагала, щоб усі присутні пред’явили смс-повідомлення з дозволом виходити з дому чи довідку з місця роботи, що вони залишили домівку у службових справах. Зрозуміло, що ні в кого таких виправдувальних документів не було. Тому поліціянти спочатку оштрафували всіх за несанкціонований вихід на вулицю й появу там без захисних масок. Це двічі по 300 євро. Крім того, було відкрито кримінальні справи, а прокурор без зволікання висунула проти порушників обвинувачення в протизаконних діях і участі в нелегальному «мітингу протесту». Справи вже передано до суду, який відбудеться 11 листопада. Мало хто сумнівається, що він стане показовим і всі обвинувачувані отримають найсуворіше покарання. Аби не закортіло  порушувати іншим.

У понеділок офіційний представник уряду Греції Стеліос Пецас повідомив на брифінгу, що в суботу, яка була першим днем карантину, провели 10 808 перевірок того, як виконується розпорядження уряду про дотримання суворих заходів безпеки. Цього дня було оштрафовано 78 порушників на загальну суму в 29 250 євро. Переважно штрафували тих, хто ходив вулицями без масок або не мав смс-дозволу на вихід з дому.