Борг за електрику — 134,7 млн грн, тепло і гаряче водопостачання — 127,2 млн, централізоване водопостачання і водовідведення — 72,7 млн, управління багатоквартирними будинками — 50,2 млн, вивезення побутових відходів — 15,5 млн грн.

Ці цифри відповідають періоду кінця вересня, йдеться у повідомленні обласного управління статистики. Нині загальна сума боргів за комуналку сягнула майже мільярда гривень.

За прогнозами фахівців, борги накопичуватимуться й надалі, бо з 1 листопада подорожчав газ. Вартість одного кубометра блакитного палива для побутових споживачів зросла на 35 відсотків. Тим часом складова газу у виробництві теплової енергії, що подається у наші будинки, становить 80 відсотків. Передбачається, що тарифи на тепло можуть збільшити на 15—20 відсотків. Незабаром побачимо це у платіжках.

Тим часом рекордсменами несплаченої суми за тепло і гарячу воду є мешканці будинку по вулиці Грибоєдова, 3, які заборгували майже 600 тис. грн. Таку інформацію розмістило на своєму сайті комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго».