Все завдяки тому, що навіть у час жорстких карантинних обмежень навесні кам’янчанам вдалось відкрити туристичний сезон. Тоді на відкриття, хоча воно і відбувалось онлайн, запросили партнерів із різних країн, в тому числі і з польського Любліна. Після цього налагодили з містом гарну співпрацю, яка дала змогу проводити різні онлайн-акції.

Саме Люблін упродовж останніх десяти років був місцем проведення конгресів партнерів та практиків транскордонного співробітництва з країн Європейського Союзу та Східного партнерства. Тож 2020-го на зустріч було запрошено і Кам’янець-Подільський. Там і відбувся Конкурс добрих практик, де були представлені кращі рішення та ініціативи громад в умовах пандемії. Місто над Смотричем продемонструвало практику проведення відкриття туристичного сезону онлайн. І саме це дало йому змогу вийти до фіналу конкурсу в категорії «Культура та туризм».

Участь у заході дала можливість не тільки познайомити європейців із містом, а й зробити його впізнаваним для іноземних туристів.