Це був один з найбільш широкомасштабних збройних конфліктів в історії людства. В результаті цієї війни припинили своє існування чотири імперії: Російська, Німецька, Австро-Угорська та Османська. 11 листопада 1918 року було укладено Комп’єнське перемир’я, що означало капітуляцію Німеччини. У вогні Першої світової загинуло майже 10 мільйонів осіб, близько 22 мільйонів було поранено. Деякі бої ввійшли в історію як найкривавіші.

Наприклад, Верденська битва тривала на полях Франції з 21 лютого по 18 грудня 1916 року. Втрати кожної зі сторін перевищували 300 тисяч осіб. Вона ввійшла в історію як «Верденська м’ясорубка». Битва на річці Соммі тривала 1916-го понад чотири місяці. У її ході французи втратили 341 тисячу, англійці — 453 тисячі, німці — 538 тисяч осіб убитими.

Для українського народу ця війна стала братовбивчою. Землі Західної України тоді входили до Австро-Угорської імперії, а Східної — до Російської. Точна кількість загиблих українських солдат та офіцерів з обох сторін досі не встановлена.

Учора в Києві в Парку Слави дипломати з посольства Великої Британії в Україні влаштували акцію пам’яті загиблих.