Члени товариства «Золочів — Шьонінгери: партнери» відтворили історичну подію 370-річної давності, коли гетьман України Богдан Хмельницький відвідав церкву Святого Миколая в місті Золочів на Львівщині і отримав благословення на Зборівську битву з татарами. У заході було задіяно півсотні школярів, які у козацьких шатах співали пісень, готували куліш тощо.

Як розповіла ініціаторка театрального дійства Юлія Криницька, завдяки цьому проекту вдалося донести до сучасного покоління інформацію про історичну цінність скверу «Зелений яр» у Золочеві, поряд з яким формувалися основи козацького табору. Молодь дуже мало знає про події національно-визвольної боротьби українського народу середини XVII століття.

У рамках події відбувся онлайн-конкурс дитячих малюнків «Мій козацький край», найкращими було визнано учасників молодіжного театру «Край».

Проект став переможцем у конкурсі громадянського суспільства, який профінансувала Львівська ОДА. Представники місцевого самоврядування вважають, що такі театральні постановки дають змогу перенестися в епоху козацтва, побачити історичну подію. І це чудова нагода залучити молодь до розвитку регіону.

Фото ЛОДА.