Їх новоселам вручила виконувачка обов’язків голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Сім’я Юрія Чернова отримала двокімнатну квартиру, родина Анастасії Бочко — однокімнатну, а подружжя Вікторія Вороніна та Анатолій Семиренко — трикімнатну оселю.

«У нас забрали все, дали десять хвилин на збори, і все — назад дороги нема», — поділився спогадами, як залишився без даху над головою, Юрій Чернов.

«Доки були в полоні, нам казали, що ми не потрібні Україні. Але ми вірили в те, що наша країна нас не покине, і 29 грудня 2019 року нас звільнили. Після зустрічі з головою Луганської ОДА нам пообіцяли виділити житло, і він дотримав свого слова», — розповів Анатолій Семиренко.

Нагадаємо, восени 2019 року під час робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до Золотого керівництву краю було доручено забезпечити жителів прифронтового населеного пункту житлом. Окрім того, до голови облдержадміністрації Сергія Гайдая звернулися колишні бранці «ЛНР», жителі міста Луганська, з проханням сприяти отриманню осель. З обласного бюджету виділили кошти для капремонту житлових приміщень у багатоквартирних будинках Золотого.

«Власна оселя має велике значення для кожного з нас, — сказала Катерина Безгинська. — Нарешті три сім’ї, у яких війна відібрала «рідний куточок», стануть власниками повністю облаштованих квартир».

Привітав зі значущою подією переселенців і керівник військово-цивільної адміністрації м. Золоте та с. Катеринівка Олексій Бабченко. За його словами, загалом тут виділено вже тринадцять осель, і це — лише перший крок. «З Міністерством реінтеграції окупованих територій ми цього року придбаємо ще десять квартир», — зазначив він.