За ці кошти обіцяв не створювати перешкоди підприємцеві під час проведення подальших публічних закупівель, участі підрядника у тендерах щодо об’єктів дорожньої інфраструктури.

Слідчими поліції разом зі співробітниками облСБУ за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури затримано голову ОТГ та його посередника при одержанні частини хабара. Перевіряється можлива причетність інших осіб до вказаного злочину.

У межах кримінального провадження триває слідство, інформують з прокуратури, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та скерування до суду відповідних клопотань щодо обрання їм запобіжних заходів.

На цей злочин миттєво відреагував очільник Закарпатської ОДА Олексій Петров. На своїй сторінці у Фейсбуці він прямо називає, кого спіймано, і дає принципову оцінку цьому факту: «Правоохоронці затримали голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича на хабарі. Не раз казав раніше і повторю ще раз: для мене не існує «своїх» чи «чужих». Михайло Попелич виграв вибори як кандидат від «Слуги народу», однак партійна приналежність не дає імунітету нікому, особливо, коли йдеться про хабарі, відкати та розкрадання бюджету».

Керівник області закликав правоохоронців «з усією строгістю та професіоналізмом поставитися до розслідування таких справ». І ще раз наголошує: «Політика — це не бізнес. І про це я попереджаю усіх новообраних голів громад та депутатів!»