Помічник міністра охорони здоров'я Горан Черкес_на прес-конференції у Сараєво оголосив, що на території всієї країни обмежується пересування людей уночі, вводиться заборона на збір в одному місці більш як 30 людей, обов'язковим буде носіння захисних масок у громадських місцях.

Він наголосив, що до суворіших заходів владі довелося вдатися через те, що ситуація стає загрозливою. Минулого тижня армію заражених коронавірусом щодня поповнювали від 1700 до 1900 осіб, а за вихідні в лікарнях померло 73 пацієнти. За його словами, це сталося через те, що попередні обмежувальні вимоги масово ігнорувалися, а місцева влада, включаючи поліцію, не контролювала ситуацію і не карала тих, хто не дотримувався приписів епідеміологів.

Боснійське видання Dnevni avaz повідомило, що на засіданні уряду, яке відбулося у вівторок, спалахнула люта суперечка між керівниками двох відомств. В'єкослав Мандич, відповідальний за систему охорони здоров'я, наполягав на найстрогіших заходах, включаючи запровадження комендантської години. А міністр внутрішніх справ Альоша Чампара різко виступив проти цього. За словами останнього, «нині немає жодної логіки у введенні комендантської години, тим більше що вона буде запроваджена у пізнішій вечірній час і на ніч, коли вулиці й так порожні». Тому поліцейські патрулі повинні будуть полювати за рідкими перехожими, які аж ніяк не впливають на поширення вірусів. Але його аргументи не було взято до уваги.