На знімку: такий вигляд має відновлений шляхопровід на трасі М-12 на околиці Вінниці.

Крім проїжджої частини відновлено опори, перильне та мостове огородження. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Вінницькій області. Роботи виконувало ТОВ «Будівельне управління механізації».

На ремонті названої дороги працює ще один підрядник. Група компаній «Автострада» капітально ремонтує дорожнє покриття у райцентрі Гайсин і Гайсинському районі. Згідно з проектом, на окремих ділянках розширюють проїжджу частину. Водночас облаштовують тротуари у межах населених пунктів, встановлюють огородження, освітлення.

У повідомленні зазначається, що це остання ділянка, яку капітально відновлюють на території області. Вона становить 25,6 кілометра. Закінчити планують до кінця цього року.

Міжнародна траса М-12 проходить територією Вінниччини на відстані майже 185 кілометрів. Бере початок на кордоні з Хмельницькою областю і завершується на межі з Уманським районом Черкащини.

Значну частину шляху, майже 160 кілометрів, відновили протягом 2017—2019 років. Залишився невеликий відрізок, де нині тривають роботи.

У Службі автомобільних доріг області наголошують, що траса М-12 має свою особливість — входить до транспортного коридору GoHighway. Ним передбачено з’єднати українські порти Чорного моря, зокрема Одеси, Херсона та Миколаєва, з польськими портами Балтики. За статистикою, щодоби по ній проходить понад десять тисяч автомобілів, зокрема на відрізку Вінницької області. Пік навантажень припадає на літню пору, коли збільшується потік транспортних засобів у напрямку моря.

Фото з сайту Служби автомобільних доріг у Вінницькій області.