«Кордони мобільності турецьких спостерігачів обмежуються тими географічними координатами, які буде визначено для розміщення створеного російсько-турецького моніторингового центру на території Азербайджану, на тій частині території, яка не наближена до Карабаху», — так міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прокоментував заяви про те, що поруч із російськими Нагірний Карабах контролюватимуть і турецькі миротворці.

Він наголосив, що центр працюватиме винятково в дистанційному режимі. А тим, хто говорить про миротворчу місію Туреччини, порадив керуватися домовленостям, які зафіксовані на папері, повідомляє агентство АрмІнфо. А в підписаній Вірменією, Азербайджаном та РФ заяві справді немає жодної згадки про Туреччину.

Тим часом влада Вірменії намагається зупинити протести, очолювані опозицією країни, яка виступає за відставку прем’єр-міністра Нікола Пашиняна та анулювання підписаної заяви. У зв’язку з відсутністю кворуму опозиції не вдалося поставити це питання на голосування в парламенті. Учора Служба нацбезпеки країни затримала щонайменше 13 лідерів опозиційних сил, інформує News.am.

Нагадаємо, що МЗС України привітало завершення війни в Нагірному Карабасі. «Вважаємо, що наступним кроком має стати відновлення стабільності і життєдіяльності регіону, а також продовження міжнародних зусиль для досягнення повного врегулювання нагірнокарабаського конфлікту на основі міжнародного права», — йдеться у заяві МЗС і наголошується, що Україна незмінно і беззастережно підтримує територіальну цілісність Азербайджанської Республіки в міжнародно визнаних кордонах. «Цей принцип є основоположним для України, що досі потерпає від російської агресії, і частина території якої залишається під тимчасовою окупацією Росії», — інформує МЗС.