Але й до листопада вони так і не дочекалися обіцяної владою надбавки до зарплати, що вже кілька років перебувала на одному рівні. Хоча ціни на все постійно зростали, а інфляція наближала людей, покликаних «сіяти розумне, добре, вічне», до межі бідності.

У вівторок профспілка вчителів повідомила уряд Хорватії, що він повинен погасити всі заборгованості із зарплат. А якщо ні, то профспілка почне судові позови. «Нагадуємо уряду, що 29 травня, коли економічні обставини дещо змінилися, профспілки уклали угоду, яка передбачає підвищення заробітної плати державних службовців. Ця угода не виконується, що суперечить конституції Хорватії. Якщо уряд проігнорує наші вимоги, то найближчим часом очікується бум судових позовів, які державі обійдуться значно дорожче, ніж добровільна виплата обумовленої суми. А міністрів, відповідальних за виконання договору, буде притягнуто до відповідальності», - цитують місцеві ЗМІ офіційний лист профспілок кабінету міністрів.

Чіткої відповіді від уряду суспільство ще не отримало. Чимало журналістів іронізують: міністри розмірковують над тем, чи варто підвищувати зарплати своїм колишнім учителям? Чи все-таки почати позиватися із профспілкою, висунувши аргумент, що пандемія буквально пожирає всі бюджетні накопичення?