П’яного 44-річного місцевого водія поліцейські затримали згодом. Санкція статті, за якою його звинувачують, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Але життя дитині вже не повернути.

Того самого дня в селищі Нова Прага Олександрійського району мотоцикліст збив 21-річну жінку. За інформацією правоохоронців 17-річний водій мотоцикла марки Forte допустив наїзд на пішохода. Жінка отримала тілесні ушкодження, була госпіталізована, але від отриманих травм померла. Юнак теж травмувався і перебуває в лікувальному закладі. Розпочато кримінальне провадження.

Тим Часом

Кабінет Міністрів України цієї середи ухвалив зміни до Правил дорожнього руху, які мають посилити заходи безпеки на автошляхах і вимагатимуть зміни поведінки всіх учасників дорожнього руху. Так, зокрема, у темний час доби пішоходи зобов’язані використовувати світловідбивні елементи на одязі або жилети зі світловідбивними елементами, водії таксі, їхні пасажири, інструктори з водіння відтепер будуть зобов’язані використовувати ремені безпеки (виняток — особи з інвалідністю та/або іншими фізіологічними особливостями, що унеможливлюють застосування таких пасивних заходів безпеки). За порушення нових вимог застосовуватимуть адміністративні штрафи від 51 до 255 грн. Слід звернути увагу на те, що для застосування цих штрафів не треба додатково вносити зміни до законодавства. Кодекс про адміністративні правопорушення вже передбачає відповідальність за ці порушення як для водіїв, так і для пасажирів та пішоходів. Інша справа, як це працюватиме на практиці і чи будуть реально штрафувати, наприклад, пішоходів, які не матимуть світловідбивних елементів на одязі, особливо в маленьких населених пунктах. Проте в будь-якому разі не варто ризикувати своїм життям і здоров’ям лише тому, що ніхто не спіймав вас за ці порушення. Не забуваймо, що краще за вас самих ніхто про вашу безпеку на дорозі не подбає

ФАКТ

В Україні у 2019 році сталося 160 тис. дорожньо-транспортних пригод, які забрали життя майже 4 тис. осіб. І хоча цьогорічні дані ще не повні, та кількість смертельних ДТП, за даними статистики, значно зросла.