У всіх військових училищах буде введено курс «парамедицина» — надання медичної допомоги. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила голова парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.
За її словами, на курс «парамедицина» для курсантів виділять всього кілька днів. «Ми домовилися з міністром оборони про те, що в кожному військовому училищі будуть виділені чотири додаткові дні на унікальний курс «парамедицина» — надання медичної допомоги. Всі курсанти, їх понад 1,5 тисячі, пройдуть навчання у Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Києві, Львові, Херсоні», — зазначила Богомолець.
Голова комітету також повідомила, що представники Світового конгресу українців, що перебувають в Україні з гуманітарною ініціативою, розробили спеціальний курс «Захист патріотів» і дводенну програму «парамедицина» — це імітація бойових дій з вибухами і навчання накладати джгут, зупиняти кровотечу безпосередньо під час бойових дій. Також Ольга Богомолець повідомила, що у зв’язку з воєнними діями на сході України у військових училищах буде прискорений випуск — не в травні, а в березні.