На знімку: під час першої сесії Сарненської міської ради VІІІ скликання.

На першому засіданні були присутні народні депутати України Сергій Євтушок і Сергій Литвиненко.

Одноголосно депутати прийняли кандидатури Івана Назарця та Тараса Драганчука на посади заступників Сарненського міського голови та В’ячеслава Шимка на посаду керуючого справами міськвиконкому.

Таємним голосуванням обрали секретаря ради — керівника районного осередку партії «Слуга народу» Андрія Мичку, який сказав:

— Це цікава робота, хоч і нова. Вона поєднує насамперед організаторські процеси та роботу з документацією. І це мені подобається. Вважаю, що секретар ради повинен бути гнучким. Адже ця посада передбачає роботу з депутатами, вміння вислуховувати думку, мирити, поєднувати. Дуже важливо знайти спільну мову з усіма та за будь-яких обставин. Думаю, що в нас усе вийде.

Загалом сесія пройшла продуктивно. Єдине питання, щодо якого виникла дискусія, стосувалось прийняття майна із спільної власності територіальних громад району, тобто районної ради, у міську комунальну власність. Депутати хочуть краще його вивчити. Для цього у них є час до 20 листопада, коли відбудеться наступна сесія Сарненської міської ради.

До речі, у міській раді «Батьківщина» має 8 депутатів, «Слуга народу» — 6, «Сила і честь» — 5, Європейська солідарність — 5, «За майбутнє» — 4, Радикальна партія Олега Ляшка — 3, Партія розвитку громад — 3.

Якщо раніше депутатський корпус переймався виключно проблемами міста Сарни, то тепер у нього значно ширша географія, оскільки територія Сарненської територіальної громади включає території населених пунктів Костянтинівської, Любиковицької, Люхчанської, Ремчицької, Стрільської, Тутовицької, Кричильської, Великовербченської, Коростської сільських рад Сарненського району та Городецької сільської ради Володимирецького району.

Фото автора.