Головне управління генерального штабу збройних сил Росії, відоме своєю попередньою назвою Головне розвідувальне управління (ГРУ), координувало медіапроект Bonanza Media, який поширював версію про непричетність Москви до катастрофи МН17 на Донбасі влітку 2014 року. Про це йдеться в опублікованому днями спільному розслідуванні інтернет-видання The Insider та групи Bellingcat.

Як стверджується в публікації, фактично діяльність Bonanza Media курирував полковник ГРУ Сергій Чебанов, який діяв під наглядом і за допомогою генерала Андрія Ільченка, помічника голови ГРУ. Своїх висновків розслідувачі дійшли на підставі даних про телефонні з’єднання та листування Чебанова, що їх їм надали хакери.

У лютому 2020 року, незадовго до початку в Нідерландах судового процесу в справі MH17, Bonanza Media опублікувала серію «витоків» з внутрішніх документів Об’єднаної слідчої групи (JIT) зі зламаних хакерами серверів. «Як це було і до цього, наприклад, зі зламаними кремлівськими хакерами серверами Міжнародного олімпійського комітету або серверами Демпартії США, кремлівські ЗМІ та чиновники намагалися використовувати вирвані з контексту цитати для «викривальних» публікацій», — наголошується в розслідуванні The Insider та групи Bellingcat.