Але влада вирішила більше не посилювати заходи безпеки й не запроваджувати повсюдно комендантську годину.

Тим більше, що будь-які нові обмеження в пересуванні спричиняють гостре невдоволення в суспільстві, особливо серед молоді.

Уряд не раз закликав громадян дотримуватися правил гігієни й заходів безпеки — ходити в масках, не збиратися великими групами, відмовитися від церемонії проведення пишних весіль і днів народження великими компаніями. Але на практиці багато хто нехтує навіть цими вимогами.

Тому влада має намір вирішувати проблему дисципліни посиленням покарань за порушення вже встановлених заходів. Уряд підготував і передав на розгляд парламенту проект закону з пропозиціями про нові, вищі, штрафи за недотримання епідеміологічних вимог. У четвер 189 депутатів проголосували за всі пропозиції, і лише один був проти.

Відтепер громадян, які перебувають у закритих місцях без масок, збираються в компанії з понад трьох людей, очікує штраф в 5 тис. динарів (майже 42 євро). Буде покарано й осіб, які мають стежити за тим, щоб епідеміологічні приписи в їхніх закладах не порушувалися. Лояльне ставлення до порушників обійдеться в 30 000 динарів (майже 254 євро). А для юридичних осіб і підприємців, які порушують епідеміологічні заходи, передбачили ще суворіше покарання — відповідно 300 тис. динарів (майже 2 540 євро) і 150 тис. динарів (майже 1 270 євро).