11 листопада невідомі особи в масках у Мінську викрали чоловіка з так званої «площі Змін». За попередньою версією, причиною викрадення Романа стало те, що він пішов до невідомих поцікавитися: навіщо вони знімають біло-червоні стрічки. За це його побили й вивезли машиною у невідомому напрямку. В підсумку Роман Бондаренко опинився у реанімаційному відділенні у стані коми з тяжкими травмами голови. Спроби його врятувати виявилися марними, він помер 12 листопада. Роману Бондаренку був лише 31 рік.

Світлана Тихановська, котра, як вважають білоруські опозиціонери, виграла президентські вибори, назвала Романа Бондаренка героєм Білорусі.

На акції в його пам’ять вийшли білоруси в багатьох містах країни: Мінську, Новополоцьку, Малинівці, Бобруйську, Барановичах.

Нагадаємо, у Білорусі з 9 серпня, коли відбулися президентські вибори, тривають масові протести. Згідно з офіційними результатами виборів, переможцем оголошений Олександр Лукашенко, який перебуває на посаді президента країни з 1994 року. Опозиція не визнала оголошених владою підсумків виборів, вважає їх сфальсифікованими. Під час протестів білоруські силовики жорстко поводяться з демонстрантами, затримуючи щотижня сотні людей.