Оскільки він ювілейний, то і розпочали його не звичайно, а під землею, в соляній театральній залі Донецької області на глибині майже 300 метрів. У програмі театрального фестивалю «Печера казок», який відбувався у Соледарі, актори театру показали вистави «Солом’яний бичок» та «Про мурзате Вовченя і чистуню Лисеня».

Фестиваль проводили в рамках національного мистецького проекту «АRТ-перемир’я», заснованого за ініціативи та сприяння генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Шляхетну місію проекту — відродження культурного життя на Донбасі, вже два роки поспіль втілюють режисер Національного театру оперети Максим Добролюбов і волонтер, письменник Борис Кутовий.

Для колективу Чернігівського театру ляльок було великою честю долучитися до цієї благородної справи. Всі учасники фестивалю відчували особливу відповідальність, адже вистави грались для дітей, на долі яких вплинула війна на сході, і дехто з них уперше у своєму житті дивився театральне дійство.

Пандемія ускладнила роботу мистецьких закладів, але і спонукала до пошуку нових інструментів та форм існування театру в умовах карантину. Отож, стартувавши так нетривіально, новий сезон для чернігівських лялькарів обіцяє бути насиченим цікавими подіями і проектами.