На знімку: Учасники підсумкового засідання облради.

Завершилася підсумкова сесія обласної ради сьомого скликання. 37-ме сесійне засідання було коротким, однак плідним. Насамперед про свою роботу прозвітував голова облради Олександр Сич. У важкі часи початку війни, знецінення гривні, а цьогоріч — пандемії та руйнівної червневої стихії — представники вищого представницького органу влади області продемонстрували консолідацію для прийняття багатьох доленосних рішень.

«Головними рисами діючого скликання були наступність, розвиток, новаторство, конструктив і справедливість. Дякую всім за добру спільну працю, за всі успіхи та досягнення. Наше скликання, якщо не було найкращим, то може конкурувати із першим скликанням облради, а все тому, що ми проявили консолідований конструктив. Світ творять небайдужі. Залишаймося саме такими. Слава Україні!» — акцентував Олександр Сич.

Під час роботи підсумкової сесії депутати затвердили зміни до обласного бюджету на поточний рік та бюджету розвитку. Так само ухвалили зміни до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016—2023 роки, перерозподіл бюджетних призначень за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, погодили зміни до планів заходів низки обласних програм.

Рішенням сесії передбачено субвенції місцевим бюджетам на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду медзакладів першої хвилі надання допомоги хворим із COVID-19. Освітянам спрямували субвенцію із держбюджету для централізованої закупівлі дезінфікуючих засобів.

Голова облради Олександр Сич та перший заступник голови облради Василь Гладій нагородили депутатів спеціальними відзнаками та цінними призами, у такий спосіб подякували за плідну працю. Так само подякували за плідну працю із облдержадміністрації, яку сесії представляли заступники голови ОДА Василь Івасик, Євген Фербей, Світлана Онищук та керівник апарату Роман Маланій.

Загалом до обласної ради сьомого демократичного скликання було обрано 84 депутати. Упродовж п’яти років один із них став народним депутатом — це Олександр Матусевич. Достроково склав свої повноваження Андрій Шувар. Ще троє депутатів померли: Василь Скрипничук (який добровільно зняв із себе депутатські повноваження в 2017-му), Андрій Іващенко та Петро Книшук.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби обласної ради.