За інформацією начальника ремонтно-будівельного управління КП «Дніпровський електротранспорт» Ігоря Погорєлова, уже демонтували старе полотно, замінили щебінь, установили шпали та поклали понад 250 м рейок. Також на проспекті Яворницького планують замінити три стрілочні переводи.

«Уперше в Дніпрі буде закладено полімерні шпали. Вони не гниють і майже не зношуються, а після використання їх можна здати на переплавлення. Крім того, трамвайне полотно буде з’єднано з дорожнім, тобто водіям буде легше роз’їжджатися та розвертатися. Паралельно замінять контактну електромережу», — зазначив Ігор Погорєлов, додавши, що ці трамвайні колії мають влаштувати і трамвайників, і жителів. Адже їх укладають за сучасною німецькою технологією, яка дає змогу значно знизити шум і вібрації.

Загалом буде замінено майже 380 м прямих і 180 м непрямих ділянок трамвайних колій. Також змонтують три стрілочні переводи, встановлять три трамвайні перетини. У Дніпрі за останні роки обновили майже 17 тис. м трамвайного полотна.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.