На цьому наголосила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. «Ми з усіма керівниками політичних фракцій та груп домовилися про наступне: що у вівторок працюватимемо в режимі пленарного засідання, — поінформувала політик. — А в середу, четвер та п’ятницю у зв’язку з тим, що реально ситуація в парламенті є не простою (захворіли 27 народних депутатів і 24 представники апарату), ми працюватимемо в комітетах в онлайнрежимі». «Моє завдання і моя ціль абсолютно слідувати Регламенту, Конституції та законам, — продовжила вона. — Парламент повинен працювати у звичному режимі наскільки це можливо, відповідно до епідеміологічної ситуації, яка склалася».

Під час погоджувальної ради народні депутати домовилися організувати роботу у вівторок так, щоб встигнути розглянути всі нагальні питання, які стосуються роботи держави та інтересів людей, наголосила О. Кондратюк. За її словами, йдеться передусім про проблеми, які стосуються карантину, зокрема, незрозумілого для багатьох формату «карантин вихідного дня», і загалом питань, пов’язаних і поширенням COVID-19. Заступник глави парламенту також виокремила проблематику, пов’язану із діяльністю ФОПів, та блок соціальних та економічних законопроектів.

Відповідаючи на запитання про розв’язання ситуації, яка виникла в зв’язку з ухваленим рішенням Конституційного Суду про електронне декларування, О. Кондратюк зауважила, що схильна розділяти питання, які виникли в цьому контексті на три складові — ті, що стосуються безпосередньо е-декларування, змін до Кримінального кодексу та питання реорганізації КСУ. «Ми проговорили це з керівниками депутатських фракцій та груп і зрозуміли, що винести ці питання нині немає жодної можливості, -сказала парламентарій. — Я не маю політичної волі. Моя відповідальність складатиметься із того, що не можна в стінах Верховної Ради нині провалити будь-який законопроект. Саме тому напрацьовано такий варіант — за моїм розпорядженням буде створено робочу групу на базі Комітету з антикорупційної політики. У неї ввійдуть представники всіх політичних фракцій та груп і напрацюють три законопроекти, які стосуватимуться вирішення цього питання».

Водночас О. Кондратюк відкинула можливість розпуску Верховної Ради у зв’язку із нерозв’язанням конституційної кризи. «Розпуск парламенту передбачає певні процедури. Нині, як ми бачимо, таких умов немає, — зауважила вона. — Тому вважаю, що це нині недоцільно. Насправді, парламенту вистачить політичної волі та відповідальності якнайшвидше напрацювати необхідні законопроекти. У цьому зацікавлені всі політичні партії та групи».

Спілкуючись із журналістами, О. Кондратюк висловила особисте ставлення до «карантину вихідного дня», назвавши таку ініціативу «великою дурнею, яка не вирішує жодних питань». Приймаючи таке рішення, уряд мав би порадитися з парламентом, науковцями та медиками, переконана політик.

лена Кондратюк привітала журналістів з Днем радіо, телебачення та зв’язку. Вона побажала всім здоров’я, успіхів, професійності та якомога більше добрих новин для всіх.