"Після короткої хвороби помер генеральний директор БТА Максим Мінчев. Ми запам'ятаємо його як надзвичайно добру, працьовиту й чудову людину", – йдеться у повідомленні БТА.

Співчуття у зв'язку зі смертю Мінчева висловили прем'єр-міністр Бойко Борисов, багато болгарських політиків і громадських діячів. Так, президент Румен Радев у листі-співчутті БТА й родині Максима Мінчева написав: "Наше суспільство й болгарська журналістика втратили велику людину й професіонала, який зробив значущий внесок у розвиток новинної журналістики в Болгарії. Його пам'ятатимуть щиросердою і ерудованою людиною, яка володіла широким кругозором. Максим Мінчев залишиться в нашій пам'яті не тільки як журналіст із великим досвідом, а і як автор книг, палкий любитель фотографії. Він любив життя, підходив із цікавістю до світу й з професіоналізмом до своєї роботи".

Слід зазначити, що Максима Мінчева багато що пов'язувало з Україною. З 1972-го по 1976 рік він вчився на факультеті журналістики у Львівському вищому військово-політичному училищі. Його дружина Наталя – українка. В 2003 році Народні збори Болгарії затвердили його генеральним директором, а потім двічі – в 2012-му і 2017-му – перезатверджували на цій відповідальній посаді. В 2016 році Максим Мінчев був обраний генеральним секретарем Всесвітньої ради інформаційних агентств, а потім став президентом Асоціації інформаційних агентств Балкан і Південно-Східної Європи та Асоціації інформаційних агентств Чорноморського регіону. Максим любив подорожувати. Він об'їхав 140 країн, враженнями від яких поділився із читачами в десятках книжок.

Максим Мінчев завжди відгукувався на будь-які прохання українських колег і велику увагу приділяв висвітленню всіх подій в Україні.