Про це повідомив голова обласної держадміністрації Сергій Гайдай (на знімку).

«Луганщина подала 26 різнопланових, якісно підготовлених проектів щодо розвитку інфраструктури регіону. Найпотужніший — реконструкція будівлі та облаштування спорткомплексу Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», яким завершиться створення надсучасної тренувальної бази для спортсменів вищої спортивної майстерності. Міністерство реінтеграції долучилось до створення Стратегії розвитку агропромислового кластеру до 2025 року. Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація розробила стратегічно важливий для нас проект, спрямований на інформаційну реінтеграцію непідконтрольних територій. Плануємо реконструювати краєзнавчий музей, добудувати театр та створити ще багато інших об’єктів, які стануть візитівкою регіону», — розповів очільник області Сергій Гайдай.

Загальна вартість проектів, які подала Луганська область, становить 440,114 мільйона гривень. З них 343,72 мільйона гривень — фінансування з державного бюджету.

Частина проектів спрямована на розвиток культурної сфери Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного. Зо-крема, в Лисичанську пропонується створити центр урбан-культур «Молодь створює майбутнє», мистецькі простори «Fox Art Spase» в різних мікрорайонах міста та облаштування туристичного об’єкта «На гостини до В.М. Сосюри».

Нові інфраструктурні об’єкти для активного дозвілля громадян планується відкрити на Старобільщині. Тут підготували проекти, що претендуватимуть на роль туристичних магнітів Луганщини та України, — «Грін Ленд» та «Створення центру спадщини, як осередку розвитку туризму».

Прийом документів у рамках конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, завершився 3 листопада. Заявники з усіх регіонів України подали понад 800 проектів, з них допустили до експертної оцінки понад 700.

Нині Мінрегіон перевіряє подані документи на відповідність порядку та вимогам, що встановлені законодавством. Остаточне рішення щодо результатів перевірки проектів ухвалюватимуть цього тижня. Допущені до участі в конкурсному відборі проекти буде передано для оцінки експертам.

Фото прес-служби Луганської ОДА.