Про це повідомило видання Welt am Sonntag із посиланням на інформацію відомств охорони здоров'я федеральних земель.

У цій справі влада покладає надії на залучення також виставкових залів, пише видання. Бремен - перше місто, яке негайно приступило до організації такого центру.

Щоправда, у повідомленні йдеться і про те, що федеральні землі досі не оприлюднили єдиної концепції: у який саме спосіб препарат для щеплення, зберігання якого передбачає жорсткі умови, потраплятиме в центри вакцинації. Цим занепокоєні фахівці логістичної галузі.

Тим часом коронавірус і далі «крокує» країною, тому уряд ФРН закликає населення не розслаблятися, зокрема громадян з групи ризику. Це - люди похилого віку, також ті, хто належить до окремих професійних груп: медичні працівники, вчителі, вихователі дитячих садків, поліцейські, пожежники. Саме вони будуть занесені в пріоритетні списки тих, кого вакцинуватимуть від коронавірусу передусім.

А поки що уряд Німеччини, за повідомленням МОЗ ФРН, має намір надати цим категоріям безплатні захисні медичні маски. Ідеться про проект правлячої коаліції, відповідно до якого всі особи, що мають медичне страхування та зі значним підвищеним ризиком серйозного захворювання, безплатно отримають комплекти з 15 захисними медичними масками FFP2. Зміни про це до відповідного закону Бундестаг і Бундесрат мали ухвалити 18 листопада.

Утім, усупереч багатьом обмеженням, запровадженим у Німеччині на листопад, термін дії яких добігає кінця, істотного поліпшення ситуації поки що досягти не вдалося: кількість інфікованих досі надто велика. Тож населенню слід очікувати подальших заходів безпеки на наступні чотири-п'ять місяців.

А вже найближчими днями уряд має намір заборонити приватні вечірки до Різдва. Ідеться про те, що зустрічі з друзями мають обмежуватися рамками одного домогосподарства. Також слід уникати поїздок, у тому числі туристських, котрі можна відкласти на пізніші терміни. Як і необов'язкового перебування у закритих приміщеннях з великою кількістю людей, пересування громадським транспортом без особливої потреби. Перебування у громадських місцях буде дозволене лише членам однієї родини та щонайбільше двом особам з іншої сім'ї. Запроваджується обов’язкове носіння захисних масок школярами усіх вікових груп - навіть під час уроків, а кількість учнів у класах має скоротитися удвічі.

У такий спосіб уряд ФРН прагне зменшити кількість інфікування бодай до Різдва - з тим, аби люди мали змогу традиційно зібратися у родинному колі. Народ «скрипить», подекуди протестує, але підкоряється. Адже штрафи за порушення правил, а вони досить відчутні, невідворотні.

Берлін.