Минулого тижня у штаб-квартирі Фонду побував голова Нацбанку Кирило Шевченко, а днями телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою провів Президент Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що Україна не зупинялася у виконанні взятих на себе обов’язків у межах програми stand-by. Серед іншого, було затверджено реформу митниці та податкової служби, Міністерство фінансів та Національний банк активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів у банківській системі, інформує прес-служба Президента України.

«На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані», — констатував Президент.

Він наголосив, що у зв’язку з боротьбою з епідемією коронавірусу та економічними викликами, пов’язаними з COVID-19, перший перегляд програми Фонду та початок роботи місії стане важливим сигналом для внутрішнього та зовнішнього ринку. «Наші команди мають міцну довіру й тісно працюють, щоб якнайшвидше завершити переговори та прийняти місію МВФ», — сказав він.

Нагадаємо, в червні цього року Рада директорів МВФ ухвалила рішення про започаткування для України нової 18-місячної програми stand-by. Її загальний обсяг — 5 млрд дол. Перший транш обсягом 2,1 млрд дол., що надійшов тоді ж, у червні, був спрямований до держбюджету.