18 листопада після проведення 9 949 тестів було виявлено ще 3 938 тих, хто заразився. За даними Національної інформаційної системи, загальна кількість випадків зараження в країні збільшилося до 110 536, з яких 75 526 — активні. У лікарнях від COVID-19 лікуються 5 629 пацієнтів, 313 із них перебувають у реанімаційних відділеннях.

У деяких містах не вистачає місць для хворих, в лікувальних закладах — гостра нестача лікарів і медсестер. На допомогу їм відправляють студентів медичних університетів, які висловили добровільну згоду на роботу в  COVID-відділеннях. Це зараховується їм як проходження практики, а також високо оплачується.

Але завантаженість швидкої допомоги й лікарів прийомних відділень зараз неймовірна. У Пловдиві два пацієнти, які дожидалися попереднього огляду на сходах університетської лікарні, так і не дочекавшись виклику до чергового лікаря, померли від коронавірусу просто там. Це спричинило величезний скандал, почалося розслідування прокуратурою цього випадку.

Попереднє розслідування провело й керівництво клініки. «Вже встановлено, що пацієнти чекали перед прийомним відділенням приблизно 30—40 хвилин. Зараз з’ясовується, чому сталася затримка з передачею двох пацієнтів від лікарів швидкої допомоги до прийомного відділення, як і те, з якої причини пацієнтів було залишено без нагляду медиків. Перед цим усі хворі, доставлені бригадами швидкої, були оглянуті й без зволікань розміщені до відповідних відділень. Керівництво лікувального закладу перевіряє, які були дії всіх співробітників, котрі перебували на місці трагедії. В разі виявлення даних про ознаки злочину, всі матеріали буде передано до прокуратури», — зазначено в пояснювальній записці керівництва клініки.