Про це повідомили у прес-службі НГУ в ОТУ «Північ».

Ще в липні 2018 року ЗСУ повністю повернули Золоте-4 під урядовий контроль. Сьогодні на гвардійський батальйон спецпризначення «Донбас» покладено надзвичайно важливу місію — не допустити проникнення ДРГ, зброї, вибухівки та наркотичних засобів на визволені території. Щодня гвардійці ризикують, виконуючи бойові завдання в районі проведення ООС.

На жаль, наслідки війни впливають не тільки на фізичне здоров’я військовослужбовців, а й на їхній психологічний стан.

Нещодавно спецпризначенці батальйону «Донбас» Слов’янського полку провели два тижні в санаторії «Моршинкурорт» у Моршині та в медичному центрі Національної гвардії «Нові Санжари».

Донбасівець з позивним «Циган» із родиною два тижні відпочивав на Прикарпатті. «Тут, у санаторії «Моршинкурорт», маємо змогу пройти повний комплекс лікувально-профілактичних, реабілітаційних та оздоровчих заходів», — ділиться враженнями гвардієць.

А заступник командира 2-ї роти спецпризначення Віталій Тітов нещодавно повернувся з Нових Санжарів. «Реабілітація в медичному центрі НГУ «Нові Санжари» є неоціненною. Тут приємний кваліфікований персонал — дуже чемні, привітні та досвідчені фахівці. Атмосфера спокою та тиші сприяє відновленню після виконання службових та бойових завдань», — поділився враженнями Віталій.

Заплановано, що до кінця цього року психологічну реабілітацію пройдуть майже 70 військовослужбовців.