Загалом турнір став надзвичайно успішним для збірної України, яка здобула 15 медалей різного ґатунку. Серед них — 3 золоті, 5 срібних і 7 бронзових нагород. Це другий показник серед усіх країн-учасниць цьогорічних змагань і один з найкращих результатів за усі роки участі української команди у чемпіонатах Європи.

Чемпіонами стали Ілля Тогобицький (у ваговій категорії до 75 кг), Микита Горбатенко (до 91 кг) та Юрій Захареєв (до 69 кг).

Срібними призерами першості континенту цього року стали: Роман Литвинов (52 кг), Василь Ткачук (понад 91 кг), Марина Стойко (64 кг), Анна Сезько
(69 кг) та Яна Тараненко (81 кг).

Бронзові нагороди здобули: Данило Дрижак (49 кг), Геннадій Масленніков (60 кг), Бозорбой Матякубов (64 кг), Денис Салабай (81 кг), Катерина Боднарчук (54 кг), Раїса Піскун (75 кг) та Вікторія Левчук (+81 кг).

***

Очільник промоутерської компанії Matchroom Boxing Едді Гірн заявив, що Ентоні Джошуа (23-1, 21 КО) відмовиться від пояса WBO, і Олександр Усик (18-0, 13 КО) зможе поборотися з переможцем бою між Даніелем Дюбуа (15-0, 14 КО) і Джо Джойсом (11-0, 10 КО).

За словами Гірна, Джошуа відмовиться від пояса, якщо WBO зобов’яже його зустрітися з Усиком у першій половині 2021 року, що завадить бою з Тайсоном Ф’юрі.

«Переможець поєдинку Дюбуа — Джойс стане чемпіоном Великої Британії та Європи. Думаю, цей титул відповідає їхньому нинішньому рівню. Вони обидва гідні статусу претендента за світовий титул, але їм потрібно ще кілька перемог для закріплення статусу. При цьому переможець їхнього бою може зустрітися з Олександром Усиком і поборотися за вакантний титул чемпіона світу», — зазначив Едді Гірн.