Губернатор штату Том Вулф офіційно оголосив про перемогу кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. Він повідомив у Твіттері, що підписав документ, який констатує, що голоси виборників дістаються Джо Байдену і Камалі Гарріс. Пізніше про перемогу Джо Байдена повідомили в штаті Невада. І хоча офіційні результати виборів ще не оголошено, щодо їх переможця сумнівів вже нема. Окрім того, Джо Байден став першим президентом в історії виборів у США, який здобув понад 80 млн голосів виборців. І ця цифра може зрости, оскільки ще не всі штати завершили підрахунок.

Чинний президент Дональд Трамп заявив, що урядові служби можуть розпочати процес передачі влади майбутній адміністрації Джо Байдена. 24 листопада цей процес розпочав Державний департамент. Того саме дня Байден представив кандидатів на ключові посади в сфері дипломатії і безпеки. Держсекретарем плановано призначити 58-річного Ентоні Блінкена, повідомляє «Голос Америки». Відомо й про інші призначення: міністром нацбезпеки стане Алехандро Майоркас, директором Національної розвідки — Авріл Хейн, послом США в ООН — Лінда Томас-Грінфілд, радником з національної безпеки — Джейк Салліван, а спеціальним посланником президента з питань клімату — Джон Керрі.

Джо Байден зауважив, що обрані ним кандидатури є відображенням його переконання у тому, що «Америка має найбільшу силу, коли співпрацює з союзниками». «Це команда, яка відображає той факт, що Америка готова знову вести світ за собою, а не усуватися від нього», — сказав він. Він також наголосив, що проблема зміни клімату стане одним із пріоритетів його адміністрації. Нагадаємо, що за президентства Дональда Трампа США вийшли з Паризької кліматичної угоди. Байден також запевнив, що не буде втягувати країну в непотрібні конфлікти.