Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вступу на державну службу та службу в органах місцевого самоврядування.

Проект (№2343а) передбачає можливість призначення на посади державної служби осіб місцевого самоврядування без обов’язкового проведення конкурсу в разі відповідності вимогам до рівня професійної компетентності. Також пропонується призначати на державні посади людей, котрі перебували у кадровому резерві відповідного державного органу або після успішного закінчення стажування на відповідній посаді. Згідно з документом, аналогічно прийматимуться громадяни на державну службу в органи місцевого самоврядування.

Як зазначалося під час обговорення, питання переходу або переведення посадових осіб місцевого самоврядування на посади державних службовців і навпаки, залишається сьогодні неврегульованим.

Наголошувалося також, що прийняття законопроекту сприятиме спрощенню переведення на вказані посади зайнятих у публічному секторі громадян, реалізації їх конституційного права на вільний вибір роботи без додаткових обтяжень та процедур, усуне необхідність проходження спеціальної перевірки.

Вл. інф.