Глава держави 29 жовтня 2020 року повернув цей закон до Верховної Ради та запропонував доопрацювати з метою приведення його положень у відповідність до Конституції України, усунення прогалин та недоліків. У пропозиціях Президента зазначається, що згідно з Основним Законом регулювання низки питань може визначатися винятково на рівні законів. Зокрема, це питання: про обсяги та порядок доступу до інформації, розміщеної на електронній регуляторній платформі; доступу до земельних ділянок та інфраструктури для розгортання (створення) та експлуатації електронних комунікаційних мереж; цивільно-правової відповідальності суб’єктів господарювання за порушення законодавства про електронні комунікації та радіочастотний спектр.

Також, з огляду на поточні та прогнозовані загрози національній безпеці та національним інтересам України, Президент вбачає за необхідне збереження наявного в Законі України «Про телекомунікації» підходу до визначення структури власності юридичних осіб — операторів телекомунікацій, які здійснюють діяльність з надання послуг з технічного обслуговування й експлуатації багатоканальних цифрових мереж ефірного теле- та радіомовлення із загальнонаціональним покриттям.

Крім того, пропонується у положеннях закону, що регулюють доступ до інформації про споживача та про електронні комунікаційні послуги, отримані кінцевим користувачем, врахувати ситуації, що вимагають екстрених дій державних органів у разі загроз національній безпеці, економічному добробуту та правам людини.

Глава держави вважає за необхідне, керуючись принципом юридичної визначеності, прописати у законі вимоги до виконавчого документа, прийнятого регуляторним органом у разі виникнення спору.

У пропозиціях міститься ще низка змістовних та технічних зауважень до поданого на підпис Президенту закону.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді підтримати пропозиції Президента України та направити Закон «Про електронні комунікації» (№ 3014) на доопрацювання до Комітету з питань цифрової трансформації.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.