Такі можливості відкриваються з появою сучасної, що відповідає всім світовим стандартам, оранжереї в запорізькому міському дитячому ботанічному саду.

Оранжерею площею майже тисяча квадратних метрів побудували замість восьми старих теплиць у рамках міської програми розвитку ботанічного саду. Розпочаті торік роботи майже завершено. Виконано скління і монтаж стійково-ригельної системи, проведено електрифікацію і реконструкцію системи опалення, водопостачання, освітлення, встановлено перила та пандус. Готуються підключити опалення. Як зазначають співробітники ботсаду, після завершення будівництва вони розпочнуть укладання ґрунту в оранжереї.

«Наступний етап — наповнення нової оранжереї рослинами — відбудеться вже наступного року. Запоріжці зможуть побачити майже сорок видів тропічних рослин з різних куточків світу. Вже підібрано більшість тепличних, екзотичних і рідкісних рослин, які плануємо тут висадити в землі і розмістити в горщиках на спеціальних стелажах», — кажуть у ботсаду.

Своєрідною фішкою стане невелика водойма, згодом у ній розмістять водні рослини, збільшивши їхню кількість у ботанічному саду.

У міськраді наголошують: запорізький міський дитячий ботанічний сад — унікальне явище для всієї України. Раніше в країні налічувалося 12 таких дитячих ботанічних садів. У результаті зберігся лише запорізький. Щорічно тут займаються приблизно 800 дітей, заклад відвідують майже 40 тисяч гостей. Установа продовжує розвиватися. Виконано реконструкцію теплиці «Зимовий сад», збільшено її площу. На території дендрологічного парку ботанічного саду висаджено понад 700 вічнозелених рослин, оновили покриття частини садових доріжок.

Запоріжжя.

Фото прес-служби Запорізької міськради.