Протестна акція зібрала 200 осіб, і першим взяв слово голова первинної профспілкової організації пароплавства Віталій Татарчук. За його словами, з 2007 року на підприємстві багаторазово мінялося керівництво, і нинішнє стало вже 14-м за рахунком.

«Діюча команда відкрито й відверто веде до того, щоб ліквідувати підприємство, передавши весь флот приватній судноплавній компанії в Угорщину. Людей просто ігнорують. Сьогоднішня адміністрація дозволила собі в однобічному порядку й з порушенням усіх законів скасувати колективний договір по соціальних нормах», — відзначив Віталій Татарчук, додавши, що звільненим співробітникам доводиться чекати розрахунків по 4—6 місяців. А загальна заборгованість сягнула вже приблизно 800 тисяч євро.

«Ми вимагаємо, щоб негайно була погашена заборгованість із заробітної плати — і керівникам, і плавскладу. Щоб не зайшла ця справа далеко, як буває на інших підприємствах», — виступив капітан теплохода «Хабаровськ» Григорій Бліндерман, який працює на підприємстві з 16 років.

Одеська область.