Через складну епідеміологічну ситуацію проведуть його у змішаному режимі: учасники та члени журі будуть присутні наживо, а глядачам запропоновано приєднатися до перегляду в онлайн-форматі. Конкурс також обіцяє стати дипломатичною мультикультурною платформою для співробітництва України й Азербайджану, зокрема у галузі туризму, яка нині переживає не кращі часи.

Загалом до конкурсу змогли долучитися вокалісти, які однаково вправно співають і оперу, і естраду. Їх відбирали на сліпому прослуховуванні, і ті, хто набрав найбільшу кількість балів, були запрошені до Трускавця. У двох відбіркових турах конкурсанти виконають академічний (оперний) репертуар для власного голосу й естрадну пісню Мусліма Магомаєва. Обов’язковим конкурсним твором є українська народна пісня «Дивлюсь я на небо» з репертуару Мусліма Магомаєва.

Основна особливість цьогорічного конкурсу полягає в тому, каже народний артист України, голова Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва Гурбан Аббасов, що на нього подалися дуже багато українських співаків, які працювали в оперних театрах Європи, але у зв’язку з карантином повернулися до України. Тож буде чимало професіоналів.

До речі, за умовами конкурсу учасники беруть у ньому участь безплатно, натомість усі витрати взяв на себе оргкомітет. Варто зазначити, що за роки існування конкурсу до участі в ньому подавали заявки представники з України, Молдови, Нідерландів, США, Узбекистану, Литви, Казахстану тощо.

Як наголосив голова журі Гурбан Аббасов, проведенням цього конкурсу організатори подають меседж світу, що Україна — висококультурна та мультикультурна держава, у якій цінують власну культуру та поважають інші.

Утім, лише конкурсом талантів вирішили не обмежуватися, і в рамках музичного дійства відбудеться зустріч готельєрів та рестораторів курорту із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Азербайджан Ельмірою Ахундовою та міським головою Трускавця Андрієм Кульчинським. Проводять такий захід з метою формування прямого діалогу задля відновлення туристичної співпраці між Азербайджаном та Трускавцем, яка серйозно постраждала в умовах пандемії.