Учасники акції на підтримку курсу Президента вирішили створити громадську організацію «Площа єднання». Про це журналістам розповів комендант наметового містечка у Маріїнському парку Олександр Зінченко.

«У нас народжується громадська ініціатива по всій країні, де будуть координаційні ради, де ми будемо працювати, щоб народ був єдиний, для згоди, примирення, будемо нести мир і благополуччя», — цитує його слова «Українська правда».

За словами О. Зінченка, в організації «немає політиків, а будуть громадські лідери громадської думки, активні громадяни». 

«Ми хочемо підняти активізацію людей. Людям мало простору, вони хочуть продовжувати далі. Вони розуміють, що опозиційні лідери їх не влаштовують. Вони хочуть брати участь в управлінні державними справами, впливати на рішення уряду, — сказав активіст. — Можливо, ми зробимо структуру, і в кожному населеному пункті, в кожному місті буде пункт — представництво Площі єднання».

А народний депутат Антон Яценко (фракція Партії регіонів) учора звернувся до киян і учасників Євромайдану.

«Не може історичний центр нашої країни перебувати в такому становищі. Прошу мітингувальників повернути центральні вулиці міста в нормальний стан, а киян приєднатися і провести спільний суботник. З великою повагою ставлюся до прояву будь-яких політичних уподобань, однак далі столиця України не може залишатися перекритою барикадами. Звільнімо головну площу Києва й спокійно зустрінемо Новий рік і Різдво. Тим паче що перший шлях до компромісу знайдено — Верховна Рада прийняла закон про амністію учасників Євромайдану», — пояснив свою позицію парламентарій.

Антон Яценко звернувся й до лідерів опозиції: «Припиніть закликати людей жити на майдані, тим більше що особисто ви цього не робите.

 Прошу вас проявити людяність і милосердя до своїх співвітчизників. Прикро дивитися, коли через політичні амбіції кількох людей піддано небезпеці здоров’я українців.

Сподіваюся, що ми зустрінемо Новий рік у чистому, оновленому місті Києві.

З Новим роком і Різдвом Христовим, дорогі українці!»

Комунальники прибирають площу перед Верховною Радою України з боку Маріїнського парку.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.