Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустріч із Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом (на знімку).

«Вважаю, що наші країни мають достатній потенціал для того, щоб обсяг загальної торгівлі зріс щонайменше удвічі, до 10 млрд доларів на рік», — підкреслив глава уряду. Денис Шмигаль у розмові з Реджепом Ердоганом зазначив, що одним із пріоритетів реформ в Україні є залучення інвестицій в державний сектор економіки, зокрема, на основі державно-приватного партнерства.

«Туреччина має успішний досвід у сфері реалізації масштабних інфраструктурних проектів за формулою державно-приватного партнерства. Нам цей досвід дуже цікавий. Тому очікуємо, що третє засідання Українсько-турецької робочої групи з питань державно-приватного партнерства відбудеться вже найближчим часом», — розповів Прем’єр-міністр.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр України та Президент Туреччини також обговорили співробітництво у сфері оборонно-промислового комплексу.

Крім того, сторони погодилися, що Україна й Туреччина мають надалі координувати зусилля щодо боротьби з пандемією COVID-19 та її наслідками для економіки.

Прем’єр-міністр подякував Реджепу Ердогану та Туреччині за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Під час візиту до Туреччини Денис Шмигаль провів зустріч також із віце-президентом цієї країни Фуатом Октаєм. Передусім йшлося про спільні інвестиційні проекти та будівництво житла для кримських татар, інформує Урядовий портал.

А сьогодні, 2 грудня, до Туреччини полетить міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Мета його візиту — участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО на рівні глав зовнішньополітичних відомств за участі України та Грузії.

Фото з Урядового порталу.