А. «Локомотив» (Росія, Москва) — «Зальцбург» (Австрія). 1:3. «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 1:1. «Баварія» — 13 очок, «Атлетіко» — 6, «Зальцбург» — 4, «Локомотив» — 3.

В. «Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг) — «Інтер» (Італія, Мілан). 2:3.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). Голи: Дентіньо, 57, Соломон, 82.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Бондар, Матвієнко, Коваленко (Патрік, 85), Степаненко, Тете, Марлос (Майкон, 73), Тайсон (Соломон, 74), Мораес (Дентіньо, 25, Фернандо, 85). Тренер — Луїш Каштру.

«Реал»: Куртуа, Васкес, Варан, Начо, Менді, Модрич, Кроос, Едегор (Іско, 77), Родріго (Вінісіо Жуніор, 77), Асенсіо, Бензема (Діас, 77). Тренер — Зінедін Зідан.

Рефері — Овідіу Гацеган (Румунія).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. Мінус 1 градус.

С. «Марсель» (Франція) — «Олімпіакос» (Греція, Пірей). 2:1. «Порту» (Португалія) — «Манчестер Сіті» (Англія). 0:0. «Манчестер Сіті» — 13, «Порту» — 10, «Олімпіакос» — 3, «Марсель» — 3.

D. «Ліверпуль» (Англія) — «Аякс» (Нідерланди, Амстердам). 1:0. «Аталанта» (Італія, Бергамо) — «Мітьюлланд» (Данія, Гернінг). 1:1. «Ліверпуль» — 12, «Аталанта» — 8, «Аякс» — 7, «Мітьюлланд» — 1

***

У першій половині матчу в Києві гості створили кілька гострих моментів, але не реалізували їх. Господарі успішно оборонялися, терпіли, виявили характер. Забігаючи наперед, хочеться відзначити впевнену гру протягом усього матчу

19-річного воротаря Анатолія Трубіна (на знімку).

У середині тайму відбулася вимушена заміна у господарів. Зазнав травми Жуніор Мораес, якого недозволеним прийомом зупинив Варан. Форвард було спробував повернутися у гру, але не зміг. Тоді на полі з’явився Дентіньо. І це була знакова заміна. Але про все по порядку.

Господарі непогано почали другу половину зустрічі. Вони частіше стали контролювати м’яч біля воріт суперника. Либонь, у перерві Луїш Каштру знайшов потрібні слова для підопічних, які мали позитивний вплив. І «Шахтар» відкрив рахунок.

Віктор Коваленко зробив передачу з-за меж карного майданчика у центр, де оборона гостей не розібралася, кому підбирати м’яч. У підсумку після рикошету ним опанував Дентіньо (на знімку вгорі) і влучно пробив у кут!

Слід сказати, що донеччани правильно відреагували на цей успіх. Їхні дії в атаці стали ще агресивнішими. А от «Реал» не зміг оговтатися після цього удару.

Футболісти «Шахтаря» продовжували вести свою гру і згодом подвоїли рахунок. Вони втекли в контратаку. І свіжий Манор Соломон, котрий вийшов на заміну, зіграв холоднокровно і майстерно. Він отримав м’яч на лівому фланзі і точно пробив у ближній нижній кут.

Заслужена перемога українського клубу над грандом. Нагадаємо, що і в Мадриді «Шахтар» переміг (3:2). Отже, чемпіон України завдав подвійного удару «королівському» клубу. Погодьтеся, подія неординарна!

***

Зінедін Зідан:

— Ми добре підготувалися, провели хорошу першу половину, але в підсумку не здобули позитивний результат.

Попереду ще один матч, щоб виправити ситуацію. Потрібно рухатися вперед. Сили є, ми віддаватимемося до кінця. У попередньому матчі чемпіонату Іспанії ми не заслужили перемоги, а от сьогодні — мали виграти.

Ми добре пресингували, створювали моменти, атакували. Проблем з грою проти «Шахтаря» не було. Просто не перемогли. Ми віримо, що можемо пройти далі в Лізі чемпіонів. Ще нічого не втрачено...

***

Один із героїв поєдинку Анатолій Трубін:

— Сьогоднішня зустріч принесла більше радості, ніж поєдинок у Мадриді. Ми зіграли «на нуль», що дуже важливо не тільки для воротаря, а й для всієї команди. Сьогодні був важкий матч для всіх нас. Але ми вірили в перемогу, налаштовувалися на неї і знали, що у нас може все вийти, якщо викладатимемося на сто відсотків.

Фото ФК «Шахтар».