Рівно рік тому Президент Володимир Зеленський в одному зі своїх перших відео звернувся до громадян із повідомленням про те, що його команда точно знає, як знизити тарифи. Про цей факт нагадав народний депутат від фракції «Батьківщина» Олексій Кучеренко. Він також зауважив, що й усе оточення глави держави тоді підтримувало цю заяву з огляду на зниження тарифів на газ. Уряд О. Гончарука пішов у відставку, а наступний уряд, під керівництвом Д. Шмигаля, натомість каже, що нині українці мають ціни на газ найнижчі за останні п’ять-шість років.

О. Кучеренко висловив стурбованість таким підходом, адже ніхто в країні не відчуває зменшення ціни на блакитне паливо. Із 1 січня з великою імовірністю буде скасовано пільгову плату за перші 100 кіловат-годин електроенергії, наголосив він. За словами парламентарія, це означатиме, що кожна платіжка зросте в середньому на 70—80 гривень. Нещодавно також піднято тарифи газорозподільчим компаніям. Загалом, припускає народний депутат, платіжки на газ можуть значно зрости. А національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг уже оголосила, що найближчим часом підвищаться і тарифи на воду.

О. Кучеренко запевняє: станом на листопад борг за житлово-комунальні послуги зріс майже на п’ять мільярдів. І спрогнозував, що на весну ситуація ще більше ускладниться.