Одними з тих, хто скористався можливостями держпрограми «Теплі кредити», стали члени ОСББ «Панікахи 97». Місто компенсувало їм 30% вартості матеріалів для проведення енергомодернізації.

У будинку довго страждали від незбалансованого опалення. Квартири на верхніх поверхах перегрівалися, а на нижніх, навпаки ,було занадто холодно. Таке розбалансування виникло через те, що деякі мешканці 14-поверхового будинку самостійно переобладнали систему опалення. Тепер її оновили.

«Нова система дала змогу розв’язати цю проблему. Також вона має режим погодного регулювання, тому можна значно зекономити. Сім років мріяла встановити таку систему, але без програм «Теплі кредити» і «Енергоефективний будинок» це було неможливо», — розповідає голова правління ОСББ Вікторія Галигузова.

На думку профільного фахівця міськради Владислава Макарця, встановлений індивідуальний пункт опалення дає можливість збалансувати всю систему і забезпечувати теплом весь будинок.

«В керуванні система значно простіша. Тепер не потрібно нічого підкручувати, а все можна зробити дистанційно за допомогою спеціального додатка», — каже він.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.