Група G. АЕК (Греція, Афіни) — «Брага» (Португалія). 2:4.

«Зоря» (Україна, Луганськ) — «Лестер» (Англія). 1:0. Гол: Сайядманеш, 84.

«Зоря»: Васіль, Фаворов, Іванісеня, Абу-Ханна, Циганик, Юрченко, Кочергін, Назарина, Громов (Перович, 90+3), Гладкий (Сайядманеш, 81) Кабаєв. Тренер — Віктор Скрипник.

«Лестер»: Ворд, Рікарду (Томас, 46), Морган (Фукс, 56), Саюнджу (Фофана, 17), Джастін, Ндіді (Менді, 56), Чаудрі, Юндер, Прат (Меддісон, 78), Барнс, Ігеаначо. Тренер — Брендан Роджерс.

Рефері — Еспен Ескос (Норвегія).

Запоріжжя. «Славутич-Арена». Без глядачів. Мінус 2 градуси.

Нечасто українські команди перемагають англійські. І от «Зоря» здобула таку приємну звитягу.

Наставник луганчан Віктор Скрипник вгадав із заміною, випустивши на поле 19-річного Аллаг’яра Сайядманеша — нападника національної збірної Ірану, котрий нещодавно взятий «Зорею» в оренду у стамбульського «Фенербагче». І за кілька хвилин юний форвард з дорослою чорною бородою забив гол.

«Зоря» провела швидку широку атаку, перевела м’яч з лівого флангу на правий, куди увірвався Денис Фаворов. Правий оборонець гостро прострелив, і Сайядманеш сміливо в падінні вколотив м’яч у ворота.

Цього разу луганська команда демонструвала високі швидкості і дуже надійно зіграла в обороні. Особливо успішно протягом зустрічі діяв воротар Нікола Васіль (хорват, народжений у Боснії) — справжній герой матчу у складі господарів. На останніх секундах він зберіг перемогу для «Зорі» — парирував потужний удар півоборонця «Лестера» турка Дженгіза Юндера у ліву «дев’ятку».

До речі, цього разу в складі Васіль з’явився швидше випадково, бо занедужав основний воротар Микита Шевченко.
Луганчани виграли другу зустріч поспіль. Але, на жаль, продовжити виступи в плей-оф вони не зможуть, бо їхній конкурент «Брага» виграв на виїзді в АЕКа. І стала недосяжною для українського клубу. Шкода, що багато було втрачено на старті.

— Ваша команда, схоже, подорослішала порівняно з першим матчем проти «Лестера»? — запитали Віктора Скрипника після матчу.

— Це досвід. Ми тоді не просто програли і забули. Хочемо розвиватися, намагаємося аналізувати, тренуємо. Це й приносить плоди, які ми пожинаємо. Але краще б ми тепер починали цей турнір...

Справді, «Зоря» нині набрала гарну форму. Однак і в національних змаганнях, і в єврокубку залишилося зіграти обмаль матчів. Луганська команда 10 грудня завершуватиме груповий етап у Бразі. І мотивація в неї таки є — престиж, очки для українського рейтингу. Зрештою, за перемоги УЄФА виплачує преміальні.