Як заявив учора на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, незважаючи на стабільний приріст нових хворих, різких стрибків захворюваності немає. Чиновник переконаний, що наша медична система повністю витримає нинішнє навантаження у зв’язку з COVID-19 до кінця грудня. За словами Степанова, профільне відомство рекомендуватиме уряду ввести суворий карантин з перших чисел січня.

Напередодні глава МОЗ заявив, що проводити масове тестування на коронавірус в Україні не планують. Водночас міністерство збирається збільшувати кількість щоденних тестів на COVID-19.

Раніше Максим Степанов розкритикував закладену в проекті держбюджету-2021 суму на охорону здоров’я в розмірі 159 млрд грн, стверджуючи, що для збільшення зарплати медперсоналу й боротьби з коронавірусом необхідно як мінімум 296 млрд грн.

У свою чергу заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев констатував, що станом на 1 грудня поточного року на рахунках МОЗ є 20,9 млрд грн, які не використовуються. За словами заступника міністра, це свідчить про неефективне використання бюджетних коштів, передає прес-служба Мінфіну.