Промоакцію на легковиках із гібридним живленням — від електродвигуна та бензинового — провели у Снятині, Яремчому, Коломиї, Івано-Франківську. Дісталися й до Надвірної, де невдовзі функціонуватиме спеціальна заправна станція.

«Надвірнянська міська рада є учасницею та асоційованим партнером проекту «Транскордонна зелена транспортна мережа» (CGTN), — розповідає Тарас Новосельський, начальник відділу інвестиційної політики та муніципального розвитку. — Ним передбачено облаштування коштом іноземних партнерів заправки для електромобілів. Протягом року там можна заряджати легковики безплатно. Таким чином ми долучилися до популяризації екологічно чистого транспорту, а також до процесу євроінтеграції».

Заступник міського голови Ігор Писклинець наголошує, що раніше в Надвірній не було заправки для електромобілів, доводилося їхати до Івано-Франківська. Тепер водіям буде зручніше.

Учасники промоакції приїхали на гібридних автомобілях, подорожувати на яких дуже зручно. Адже на 50—80 км пробігу вистачає заправки від стаціонарного джерела 220 В, а далі машина перемикається на бензиновий двигун.

Проект «Транскордонна зелена транспортна мережа» реалізували в рамках програми транскордонного співробітництва Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна 2014—2020, що фінансується за кошти ЄС.

Загалом учасниками проекту є ще кілька міст Закарпаття і трьох сусідніх країн, де впроваджується ініціатива з розвитку мережі зарядних станцій на автошляхах для електромобілів. Основна мета — поширити ідею збереження довкілля та заохотити населення використовувати екологічно чисті транспортні засоби.

Івано-Франківська область.