Двадцять палат на 89 ліжок для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією створили у Вінницькій обласній психіатричній лікарні № 2. Для цього вивільнили десять тисяч квадратних метрів площі. Майже всіх пацієнтів перевели до обласної психоневрологічної лікарні імені академіка Ющенка. За кошти обласного бюджету оперативно реконструювали і відремонтували приміщення. Біля кожного ліжка обладнали кисневу точку. Перепрофільований заклад передали в оперативне управління обласному Центру профілактики та боротьби зі СНІДом, що розміщений на тій самій території і має інфекційний стаціонар.

— Розпочати прийом хворих перепрофільована лікарня не має можливості з однієї причини — відсутнє джерело постачання медичного кисню, — пояснив директор Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський.

З проблемою ознайомилися на місці голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий, його перший заступник Володимир Кістіон та голова постійної комісії з питань охорони здоров’я Ігор Грубеляс.

— Потужність кисневих рамп не забезпечує повноцінне функціонування усіх наявних у палатах кисневих точок, — цитує керівника депутатського корпусу прес-служба облради. — Поставка кисню в балонах теж є чималою проблемою.

Першочерговим завданням залишається встановлення потужного кисневого газифікатора або будівництво стаціонарної кисневої станції.

Голова облради уточнив, що надіслав листи керівництву облдержадміністрації з проханням вжити заходів для закупівлі газифікаторів високої потужності або розпочати вирішення питання з будівництва станції, що вироблятиме медичний кисень.

«Тим більше що кошти на такі потреби є в бюджеті», — наголосив В’ячеслав Соколовий.

Фото з сайту Вінницької облради.